zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Binnenland / Drama voor de Iraanse boot tijdens de Canal Parade
Drama voor de Iraanse boot tijdens de Canal Parade
© Pixabay.com

Drama voor de Iraanse boot tijdens de Canal Parade

De Canal Parade was afgelopen zaterdag weer één groot feest. Alleen voor de Iraanse boot was het feest snel afgelopen. Net voor de start van de Canal Parade weigerde de schipper verder te varen en viel maanden van voorbereiding in het water.

Nilo Tehrani was al maanden bezig met de voorbereidingen. De deelnemers die op de boot stonden zetten heel wat op het spel want in Iran staat op homoseksuele handelingen nog steeds de doodstraf.

‘We hebben geld ingezameld, Iraniërs kwamen uit allerlei landen om mee te doen, van Oostenrijk tot Canada. Zonder masker gingen we met zijn allen op de boot om te laten zien wie we zijn. Ik vind het zo verdrietig dat het niet is gebeurd’, aldus Nilo tegen nieuwszender AT5.

De schipper verzocht steeds meer mensen op van de boot te stappen omdat de boot het gewicht niet kon hebben. Uiteindelijk mochten er maar 10 mensen op de boot blijven.  ‘Vanuit het niets liep de schipper ineens weg‘.

De organisatie van de Canal Pararde laat weten gechoqueerd te zijn door de gebeurtenissen. ‘De schipper heeft wel de juiste beslissing gemaakt, gezien deze boot nooit verhuurd had moeten worden’, aldus de heer Verhoeven op Facebook.

Tijdens het slotfeest op de Dam kreeg de Iraanse Boot van de Pride-organisatie een wildcard voor volgend jaar.

Bron: gay.eu

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

Gespierde mannen op paarden, dat is de Horse and Hunk kalender. Met deze kalender wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.