zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Binnenland / Vijftiende editie Hojokamp in Gemert
Vijftiende editie Hojokamp in Gemert
© Hojokamp

Vijftiende editie Hojokamp in Gemert

Stichting Outway organiseert zomerkamp voor lesbische, homo, biseksuele of transgender jongeren. Het doel van Hojokamp is om de jongeren een veilige omgeving te bieden waarin zij volledig zichzelf kunnen zijn: be yourself! ‘Even niet in de minderheid zijn’ speelt hierbij een grote rol.  

Het kamp vindt dit jaar alweer voor de vijftiende keer plaats. Zoals afgelopen jaren zijn er weer 72 inschrijvingen. De doelgroep van het Hojokamp is LHBT+ -jongeren (Lesbisch, Homo, Bi, Transgender of anders) van 13 tot en met 25 jaar. De 26 vrijwilligers van Stichting Outway staan te popelen om de grote groep deelnemers te ontvangen. De kampweek vindt plaats op een kampeerboerderij in de buurt van Eindhoven.

Wat doet het Hojokamp met de jongeren?  
Door de jaren heen hebben al ruim 700 jongeren ervaren wat het is, een Hojokamp. Veel van hen ervaren een enorme boost van zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en acceptatie van hun seksuele voorkeur en/of genderidentiteit.

 

Activiteiten  
De deelnemers – overigens een zeer diverse groep met jongeren vanuit heel Nederland – doen diverse interactieve workshops waarbij onder andere onderwerpen als ‘coming-out’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘seksualiteit’ voorbij komen. Onder begeleiding gaan de jongeren met elkaar in gesprek: ervaringen uitwisselen, erkenning en herkenning vinden bij elkaar. Daarnaast zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten en voldoende vrije tijd waarin er wordt gekletst, gevoetbald, gedanst, gekaart en waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten.

Verboden 
Stichting Outway wil dat ouders hun kinderen met een veilig gevoel naar het Hojokamp laten gaan, daarom zijn alcohol en drugs ten strengste verboden. Ook seksuele handelingen zijn verboden, de stelletjes die ontstaan moeten zich dus even een weekje inhouden.

Mocht je je voor dit jaar nog willen aanmelden. Dat kan, er zijn nog 3 plaatsen vrij. Ga hiervoor naar www.hojokamp.nl

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Disney serie komt met eerste coming-out ooit (video)

Disney serie komt met eerste coming-out ooit (video)

De eerste coming-out scene ooit in een Disney serie. In de serie Andi Mack, dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.