zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Buitenland / Regenboogvlag verbod tijdens songfestival, COC boos
Regenboogvlag verbod tijdens songfestival, COC boos
© rihaij - pixabay.com

Regenboogvlag verbod tijdens songfestival, COC boos

Tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden mag er niet ‘politiek’ gewapperd worden met de regenboogvlag. Het COC is boos. Zij gaan protest aantekenen bij de organisatoren.

“Dit verbod kan er toe leiden dat hét symbool van de homogemeenschap onzichtbaar wordt op het festival en dat is idioot“, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. “Want in de praktijk kan je natuurlijk helemaal geen onderscheid maken tussen ‘trots’ en ‘politiek’ wapperen.”

Het nieuwe protocol van het Eurovisie Songfestival werd vandaag bekendgemaakt. Alle nationale vlaggen , met een voorkeur voor de deelnemende landen, zijn toegestaan. De vlag van Europa en de regenboogvlag mogen alleen de lucht in als ze niet worden gebruikt om een politiek statement te maken.Het COC vindt dat het songfestival met de nieuwe regels ‘ongerechtvaardigd onderscheid maakt tussen het wapperen met een vlag die staat voor de seksuele identiteit en een vlag die staat voor de nationale identiteit’.

De belangenvereniging gaat protest aantekenen bij de European Broadcasting Union en de organisator. Ook is het COC van plan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de AVROTROS, te vragen om tegen het verbod te protesteren.

Bron tekst: gay.eu

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Amerikaans schiet 14-jarige zoon dood omdat hij homo is

Amerikaan schiet 14-jarige zoon dood omdat hij homo is

Een Amerikaan heeft zijn zoon doodgeschoten omdat hij homoseksueel is. Zijn zoon was pas 14 …

6 reacties

  1. Belachelijk voor woorden !

  2. wat heeft dat nou weer met politiek te maken dan is het ook geen eurovisiesongfestival meer he en is de winnaar ook al bekend net als alles wat het hier van te voren is he.

  3. Wat een onzin! Zou Zweden bang zijn voor de reactie van Putin’s Rusland? Maar die gaan we in een Westeuropees land toch zijn zin niet geven? Mocht-ie willen! Nee, het Eurovisie Songfestival is een écht nichtenfestijn geworden, je ziet inderdaad homo’s uit alle deelnemende landen (óók Oosteuropese!) en dús moet de regenboogvlag hierbij NIET verboden worden!

  4. Het wordt steeds gekker . Volgens mij is iedereen gek geworden in de wereld. Pfff wordt hier zo moedeloos van

  5. Om moedeloos van te worden! Ik dacht dat we in een vrij Europa woonden!

  6. Wat is dat voor onzin 😡😡