zondag , 19 november 2017
Home / Tips / Coming Out / 8 tips voor ouders na de coming-out van je kind
8 tips voor ouders na de coming-out van je kind
© depaulus - pixabay.com

8 tips voor ouders na de coming-out van je kind

De coming out van je kind is niet makkelijk. De kans dat je kind heteroseksueel is is veel groter dan dat je kind homoseksueel is. Vaak hebben ouders al een vermoeden maar blijf ook voor hen een coming out ‘definitief’. Hoe ga je hier als ouders mee om? Wij van Gayokay.nl geven je enkele tips.

Ben er voor je kind.

Als je een zoon hebt die homoseksueel is kan dat voor ouders even wennen zijn. Zorg er wel voor dat je er voor je kind bent en blijft. Stel vragen, luister en laat je kind zien dat hij dezelfde support verdient als een niet homoseksueel kind.

Laat jezelf informeren

Zorg dat je op de hoogte bent van wat homoseksualiteit nou eigenlijk inhoud. De stereotype gedachten bij homoseksualiteit kennen we allemaal, de korte broekjes op de Gaypride, de angst voor HIV, het dragen van een handtas en lopen met gebroken polsjes. Kijk als ouders verder en leer wat homo zijn écht inhoud.

Leer de gaycommunity kennen

Neem eens contact op met de lokale COC als je vragen hebt. Wordt er op school iets gedaan aan voorlichting over homoseksualiteit? Ga bij de plaatselijke boekenwinkel eens zoeken naar boeken met informatie.

Zoek op internet

Op internet is veel te vinden over homoseksualiteit. Ook voor ouders van wie hun zoon net uit de kast is gekomen. Vragen die je misschien niet meteen durft te stellen aan je kind maar waar je wel graag het antwoord op wilt weten. Ga eens op onderzoek uit op het internet. Wat staat er bijvoorbeeld in de bijbel over homoseksualiteit? Mijn zoon gaat op stap maar wat zijn eigenlijk de dichtstbijzijnde gay kroegen? Welke landen in de wereld is homoseksualiteit strafbaar?.

Waar zijn de lokale praatgroepen?

Ook in Nederland zijn praatgroepen te vinden voor ouders van een homoseksuele kind. Worstel je met de coming out van je kind in combinatie met je geloof? Kijk dan eens op www.contrario.nl/caritas.

Praat ook over andere dingen

Dat je kind uit de kast is gekomen wil niet zeggen dat je het nergens anders meer over kunt hebben. Voor zowel ouder als kind is de coming out periode er een van wennen en accepteren. Zorg er alleen voor dat je ook geïnteresseerd blijft in bijvoorbeeld de schoolprestaties, de hobby’s, het werk of de vrienden van je kind.

Vraag toestemming aan je kind voor je het gaat delen

Natuurlijk heb je als ouders ook de behoefte om er over te praten met vrienden of familie. Zorg er alleen wel voor dat je kind weet met wie je zijn coming out deelt. Misschien heeft hij wel de behoefte om dit zelf te vertellen. Ben open en eerlijk en geef je kind de ruimte en mogelijkheid om zijn eigen verhaal te doen.

Ben trots

Een coming out is vaak een traject van jaren. ben daarom trots op je kind dat hij heeft durven zeggen dat hij op jongens valt. Laat merken dat je blij bent als hij met vragen of verhalen komt. Zo zorg je ervoor dat je kind naar je toe blijft komen.

 

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Homo’s hebben meer maar ook gevaarlijker seks

Homo’s hebben meer maar ook gevaarlijker seks

Homoseksuelen hebben een erg actief seksleven maar vrijen niet altijd veilig. 6 op de 10 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.