maandag , 18 december 2017
Home / Tips / Dating / Exclusief – Tien tips om er jonger uit te (blijven) zien
Exclusief - Tien tips om er jonger uit te (blijven) zien
© stevepb - pixabay.com

Exclusief – Tien tips om er jonger uit te (blijven) zien

Je kunt op veel manieren valsspelen in je strijd voor een jeugdig uiterlijk. De een doet wel eens een crash-dieet, de ander slikt supplementen voor gewichtsverlies en sommigen gaan voor de iets agressievere aanpak met plastische chirurgie. Dat mag dan de snelste en meest verleidelijke manier zijn, maar zolang je daarna dezelfde gewoontes voortzet ben je zo weer terug bij af. Wie bewust zijn best doet en de tijd neemt om jong en gezond te blijven, boekt resultaten die misschien wel een heel leven meegaan. Daarom hebben we tien tips voor je, waarmee je zonder je spaarrekening te plunderen of gevaarlijke operaties te ondergaan het verouderingsproces te lijf kunt.

Houd je vitamines op peil

Zorg dat je voldoende van de juiste voedingsstoffen in je systeem brengt, het is cruciaal om de machine lang en zonder problemen te laten werken. Om er jeugdig uit te blijven zien adviseren we dagelijks;
– Multivitaminen (bevat veel vitamine D)
– Vitamine B druppels
– Omega-3 tabletten

Bukken schat!

Nee, nee, niet zo bedoeld, die tip volgt later misschien. We hebben het over yoga. Je denkt misschien dat yoga een suffe hype is, uitgevonden door een stel achterlijke meisjes dat persé strakke stretchbroeken aan wilde, maar er zijn toch echt een aantal enorme voordelen aan het doen van yoga. Wie af en toe een yogaklasje meepakt, blijkt zijn huidcellen te voorzien van zuurstof, waardoor gifitige stoffen afgevoerd worden. Het resultaat is een prachtige, strakke, stralende huid! We zijn mannen, maar toch kan een mooi huidje geen kwaad. Bovendien is yoga een goede workout, die je spieren versterkt, je buik platter maakt en helpt bij gewichtsverlies, terwijl je de spijsvertering en het immuunsysteem een onderhoudsbeurt geeft.

Zorg dat je wat meer goede vetten binnen krijgt.

Meer vet eten, het klinkt natuurlijk wel heel vreemd, maar als je de juiste vetten binnen krijgt, helpt het echt. Van voedsel dat rijk is aan Omega-3 vetzuren, zoals bijvoorbeeld zalm of walnoten, is bewezen dat ze je humeur stabiliseren en ontstekingen in je lichaam tegengaan. Beide dragen bij aan een lang en gezond leven, met een frisse uitstraling.

Vergeet de huid niet

Onze huid heeft misschien wel de belangrijkste functie van ons hele lichaam. Het is de bescherming tegen alle vuiligheid van buitenaf. Gezichtsreiniging, maskertjes en serums zijn dan ook niet alleen voor vrouwen, kom op jongens! Een gezonde, zachte en stralende huid is één van de belangrijkste factoren om er jonger uit te (blijven) zien. Een regelmatig ritme van dag en nacht is onontbeerlijk om ervoor te zorgen dat je geen dikke blauwe kringen onder je ogen hebt. Voel je echter niet te stoer of mannelijk om een dag/nachtcrème te gebruiken of een keer te scrubben, want op een dag zul je er spijt van hebben… Er zijn tegenwoordig ruim voldoende producten op de markt die speciaal voor de mannenhuid zijn ontwikkeld. Dus verzamel je moed en ga een advies vragen bij de lokale drogist of parfumerie!

Kom van die luie reet af en ga lopen!

Toegegeven, veel mensen vinden de sportschool intimiderend, te duur, hebben er geen tijd voor, of kunnen zichzelf niet motiveren om er naartoe te gaan. Dit hoeft geen probleem te zijn, want studies wijzen uit dat dagelijks 10 tot 30 minuten wandelen een enorm effect kan hebben. Gewichtsverlies, een gezonder uitziende huid, verlaagd risico op vele ziektes en een betere mindset zijn slechts een paar van de bijverschijnselen wanneer je er wat energie in steekt. Als stok achter de deur kun je een hond in huis halen, dan móet je wel wandelen. Bovendien is iedere puppy een absolute date-magneet.

Ga aan de drank (let wel; rode wijn)

Wie had ooit gedacht dat je van een borrel langer jong kon blijven?! Onderzoek toont aan dat het drinken van rode wijn (met mate) een voordelige uitwerking op het hart en de gezondheid kan hebben.

Houd je rustig en ontspan

Mensen realiseren zich vaak niet dat overwerken en constant stressen over de dagelijkse beslommeringen veel van hun lichaam vergt. Het beste medicijn tegen onnodige rimpels is het nemen van wat vrije tijd om te ontspannen en te genieten van de fijne dingen in je leven. Leeg je hoofd met een wandeling in het park of een rondje fietsen. Maak tijd vrij om in de buurt van je vrienden te zijn en te ventileren over de dingen die in jouw leven spelen.

Neem eens tien tellen pauze

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die stoppen met eten op ongeveer 80% van hun limiet, een langere levensverwachting hebben. Stop dus tijdens de maaltijd eens tien tellen en vraag jezelf af of je genoeg gehad hebt, of dat je lichaam echt nog meer eten nodig heeft? Dooreten wanneer je al verzadigd bent is voor veel mensen een probleem en het levert je een enkele reis op richting gezondheids- en gewichtsproblemen.

Sexercise

Jaaaaaaaaa! Sex, sex, sex, het is een geweldige workout, die je niet alleen een goed gevoel geeft, maar ook nog eens geweldig voor je gezondheid blijkt te zijn. Los van de calorietjes die je verbrandt, hebben mensen met een actief sexleven letterlijk jaren langer te leven. Dus ga ervoor, zet je beste moves in en zorg ervoor dat je tussen de lakens – of op de keukentafel, in het maïsveld, wherever –  belandt!

Hou op met vlees in je mond stoppen

Zolang het onder de vorige tip valt, kan het geen kwaad, maar als we het over het eten van vlees hebben, kun je dat beter laten. Recent onderzoek leert ons dat minder vleesconsumptie en een verhoogde inname van groente, fruit, soya en noten ons kan helpen om de levensverwachting te verlengen. Bovendien verzeker je jezelf ervan dat je huid en haar schoon en vrij van vettigheid blijft.

Bron: furrow.nl

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video’s en reviews.

Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Exclusief - Tijdens carnaval is iedereen een beetje gay

Exclusief – Tijdens carnaval is iedereen een beetje gay

In het Zuiden van het land is het volop carnaval. Mensen gaan verkleed de straat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.