zondag , 19 november 2017
Home / Tips / Reizen / Review – Tips voor een gay citytrip New York | Part 1
Review – Tips voor een gay citytrip New York | Part 1
De skyline van New York © Unsplash - pixabay.com

Review – Tips voor een gay citytrip New York | Part 1

Onder alle Amerikanen staat New York als absolute nummer één gay reisbestemming bekend. Daarom vonden wij van GayOkay het hoog tijd om zelf eens polshoogte te gaan nemen. We checkten hotels, het beste entertainment van de stad en lieten ons onderdompelen in de plaatselijke -enorme- gayscene, zodat we jou de allerbeste tips voor een gegarandeerd geslaagd verblijf kunnen geven! Een gay citytrip New York!

De reis zelf

Wanneer je naar New York reist is het, in tegenstelling tot de meeste andere vakantiebestemmingen, vaak voordeliger om een pakketreis te boeken. Dat wil zeggen dat je de vlucht, het hotel en soms ook de luchthaventransfer allemaal bij dezelfde touroperator boekt. Via onder andere vakantiepiraten.nl kun je vaak wel hele goedkope vluchten vinden, maar vergis je niet in de verblijfskosten. De hotelovernachtingen in Manhattan zijn behoorlijk aan de prijs, tenzij je overweegt in een hostel of pension met kamers vol stapelbedden te verblijven. Toch loont het om goed op de vlucht te letten, wanneer je bijvoorbeeld vanaf Zaventem vliegt in plaats van het geëikte Schiphol kun je al snel € 200,- per persoon op de reis besparen. Ook je bestemming biedt hierin mogelijkheden. Naast het populaire John F. Kennedy (JFK) airport, kun je namelijk ook landen op La Guardia of Newark Liberty International Airport, de laatste twee liggen zelfs dichter bij Manhattan!

Naast de invloed die de vertrek- en bestemmings luchthavens hebben op de prijs van je reis, is ook de tijd van de vluchten erg belangrijk. Je reis omhelst een tijdverschil van 6 uur ten opzichte van New York, waar het dus vroeger is. Daarom is het aan te raden een vroege ochtendvlucht uit te zoeken voor de heenreis en een late avondvlucht voor de terugreis, die ervoor zorgt dat je ’s morgens weer thuis aankomt. Tevens schijnt dit de beste optie zijn voor wat betreft de jetlag. Ongeacht of je het type bent dat kan slapen in het vliegtuig, heb je met een beetje geluk weinig last om in het ritme te komen, zowel bij vertrek als wanneer je weer terug bent.

Qua luchtvaartmaatschappij is Delta Air een aanrader. Regelmatig heeft KLM interessante aanbiedingen, waarbij de vlucht door Delta wordt uitgevoerd, het Duitse Lufthansa heeft een vergelijkbaar samenwerkingsverband met United Airlines. Bij Delta geniet je van een fantastisch individueel entertainmentsysteem middels een touchscreen in de stoel van degene voor je. Voor de nieuwste bioscoopfilms en een enorme verzameling populaire muziek, worden de oortelefoons gratis uitgedeeld voor het opstijgen. Dit maakt de 8,5 uur vliegen best draaglijk. Ook je hoofdsteun kan ongeveer 30 centimeter omhoog en de zijkanten ervan kun je omvouwen, om te voorkomen dat je in slaap valt en op de schouders van een vreemde gaat liggen kwijlen…

New York Gay

Kijk aan het einde van de reis vooral even uit het raam, met een beetje geluk zie je de parelwitte zandstranden aan het puntige eiland Long Beach.

 

Verblijf

Wie New York zegt, heeft het in eerste instantie vaak over Manhattan, the place to be. Wanneer je op zoek gaat naar een leuk hotel, dan zul je merken dat Manhattan zelf onderverdeeld is in een groot aantal ‘districts’. Naast de bekende districten als SoHo en Little Italy die bekend staan om de Oosterse en Italiaanse invloeden, heb je ook Hells Kitchen en het Theater District, waar de meerderheid van de gays zich ophouden. Op loopafstand van Broadway vind je hier dan ook in iedere straat wel een gayvriendelijk hotel. Een aanrader is bijvoorbeeld het Skyline hotel, niet per definitie goedkoop, maar het biedt wel een rooftop zwembad, dat je zonder bijbetaling zoveel mag gebruiken als je wilt. Heb je iets minder te besteden, maar wil je toch vrij van kakkerlakken een goede nachtrust hebben, dan is het Amsterdam Court Hotel een absolute aanbeveler. Het hotel heeft een fantastische ligging (om de hoek van Times Square) en biedt kleine, eenvoudige, maar nette kamers. Daarnaast heb je als gast ongelimiteerd toegang tot het dakterras. Niet alleen handig wanneer je rookt, maar ook voor het screenen van je eventuele Grindr date;-).

Wanneer je echt met een strak budget wilt reizen, dan zul je zien dat het grootste deel van de kosten in je overnachtingen kruipt. Om hierop te besparen kun je kiezen voor één van de vele hostels of gebruik maken van AirBnB, dat in New York booming is. Wees wel voorzichten en zorg dat je een kamer boekt bij een goed aangeschreven verhuurder, want ook oplichting is in New York aan de orde van de dag en het laatste dat je wilt is betalen voor een kamer die helemaal niet blijkt te bestaan.

Vermaak

Voor New York is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Met maar liefst 50 miljoen toeristische bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland is de stad hier dan ook goed op ingespeeld. Er zijn meer dan voldoende voorzieningen om lekker te kunnen eten en drinken en ook voor het broodnodige entertainment kun je er naar hartelust terecht.

Als je lekker, maar betaalbaar uit eten wilt, dan kun je het beste kiezen voor één van de vele Ierse pubs. Het eten is er van goede kwaliteit en de prijs acceptabel. Sushi is ook beschikbaar in overvloed, maar qua prijs een absolute no-go. Voor je ontbijt kun je gezond en lekker terecht bij het enorme aantal Pret a Manger restaurants dat de stad telt. Voor een adembenemend diner moet je absoluut naar The View. Op de 48ste verdieping neem je plaats aan een tafel gedekt met verguld bestek en enorme wijnglazen geniet je voor ongeveer $85,- per persoon van een driegangen-menu, terwijl het restaurant elk uur 306 graden om zijn eigen as draait voor een spectaculair uitzicht.

Broadway staat bekend om zijn vele theaters en de waarde van de meeste musicals wordt afgemeten aan het aantal maanden dat hij in één van deze theaters heeft gedraaid. Voor de musicalfans onder ons is dit dan ook een walhalla. Hou je minder van musicals, dan kun je nog steeds je ogen de kost geven, want deze industrie zorgt voor een grote hoeveelheid aantrekkelijke dansers en acteurs -veelal gay- die zich in en om de theaters ophouden. Wil je besparen, dan kun je aan de kassa van het theater vragen naar ‘restricted view tickets’. Met een flink gereduceerde prijs kun je op deze manier een voorstelling bijwonen, waarbij je zicht hebt op de coulissen, of bijvoorbeeld een afscheidingstouw in je zichtlijn hebt. Als je een beetje risico durft te nemen, is het ook de moeite waard om een show te bezoeken die in een ‘off-Broadway’ theater draait. Deze zijn vaak veel goedkoper en minstens zo leuk.

Steeds meer Amerikaanse programma’s zijn ook bij ons op televisie te zien. Naast de HBO winkel vol gadgets van het eindeloos populaire Friends, vind je in de omgeving van Rockefeller Plaza ook een aantal opnamestudio’s, van onder andere Jimmy Fallon’s Tonight Show en Saturday Night Live. Via de website van NBC kun je vooraf kaarten reserveren. Mocht je eeen last-minute ingeving hebben, dan kun je vaak ook ’s morgens vroeg in de rij gaan staan en met een beetje geluk gratis overgebleven kaartjes voor diezelfde avond bemachtigen. In Radio City Hall vinden de opnames plaats van bijvoorbeeld America’s Got Talent. Als je jezelf inschrijft via de website (geef het telefoonnummer op van je hotel!), dan kun je ook hier gratis naar binnen door ’s middags de kaartjes op te halen.

Sightseeing

In The Big Apple hoef je jezelf zeker niet te vervelen, want er zijn genoeg trekpleisters voor de nodige sightseeing. Helemaal gratis en enorm de moeite waard is het om een dagje Central Park in te duiken, bij voorkeur in het weekend. Als je The Great Lawn weet te vinden, dan kun je bij mooi weer rustig een picknickkleedje meenemen, want het oogverblindend mannelijk schoon biedt vertier voor de hele dag. Studenten met een frisbee en locals met flinke honkbalknuppels, hier moet je absoluut zijn geweest. Ook voor de romantisch ingestelde liefhebber van hetzelfde geslacht heeft Central Park iets te bieden. Wil je op de sportief-romantische tour, dan is een rondje roeien op The Lake een absolute must! Ga op zoek naar The Loab Boathouse en huur voor slechts $ 15,- en $20,- borg een uurtje een roeiboot. De stilte midden in de metropool werkt verhelderend, om over het uitzicht nog maar te zwijgen.

De talloze musea, interessante architectuur en wereldwijd bekende attracties zullen we niet allemaal bespreken, daarvoor verwijzen we je naar een reisgids naar keuze. Wel de moeite waard is een helicoptervlucht over de stad, bij voorkeur als het donker is. Voor ongeveer 400 dollar kun met twee personen een blijvende indruk van de lichtjeszee op je netvlies krijgen. Aangezien de vlucht maar een kwartiertje duurt, is het wel een prijzig uitje. Ook willen we je even wijzen op een tripje naar het MeatPacking District. Naast de indrukwekkende Chelsea Market, waar van soep tot  noten, koffie tot wijn en gebak tot verse kreeft echt alles verkocht wordt, ligt High Line park. Een wandeling door dit park, dat werd aangelegd op een oude Metrolijn, brengt je in Greenwich Village, één van de overwegend homofiele wijken buiten het centrum. Als je een stukje wandelt richting Pier 45 kom je onderweg niet alleen heel veel hapjes tegen die hardlopen langs de Hudson, maar bereik je ook Christopher Street, waar het barst van de gaybars en clubs.

Naast (on)gebruikelijke must-sees heeft New York nog iets te bieden dat de meeste gays niet kunnen weerstaan: shoppen! Wanneer je 5th of 6th Avenue af loopt richting Central Park, kom je een grote hoeveelheid Flagship Stores tegen van wereldwijd bekende merken als Dolce & Gabbana, Polo by Ralph Lauren, Diesel, Fendi en nog zoveel meer. Wees vooral niet bang om de prachtige winkels te bezoeken, zelfs als je geen enkele intentie hebt om te kopen wordt je er namelijk vriendelijk welkom geheten. Ook het heetste modemerk ter wereld, als het op mannenlichamen aankomt, heeft hier een grote winkel gevestigd. Voor een mooi prijsje kun je bij Abercrombie & Fitch je creditcard swipen, waarna je samen met je verse aankoop en een model met ontbloot bovenlijf op de foto kunt. Let op: alleen aan dames wordt standaard gevraagd of ze op de foto willen met het levende uithangbord, als (jonge)man moet je hier meestal om vragen. Wanneer je dat doet is er echter geen enkel probleem en binnen no-time heb je de polaroid gratis in handen. Wees wel voorzichtig dat je niet kwijlend op de foto staat!

Al zin om je trip te boeken? Doe dat dan vooral, je zult er geen spijt van krijgen… Mocht je nog niet overtuigd zijn, lees dan hier het vervolg van deze review, want GayOkay zou GayOkay niet zijn als we voor jou niet ook het nachtleven en de lokale gayscene uitvoerig hadden onderzocht!

 

 

 

Onder alle Amerikanen staat New York als absolute nummer één gay reisbestemming bekend. Daarom vonden wij van GayOkay het hoog tijd om zelf eens polshoogte te gaan nemen. We checkten hotels, het beste entertainment van de stad en lieten ons onderdompelen in de plaatselijke -enorme- gayscene, zodat we jou de allerbeste tips voor een gegarandeerd geslaagd verblijf kunnen geven! Een gay citytrip New York! De reis zelf Wanneer je naar New York reist is het, in tegenstelling tot de meeste andere vakantiebestemmingen, vaak voordeliger om een pakketreis te boeken. Dat wil zeggen dat je de vlucht, het hotel en soms ook…

Review Citytrip New York

Citytrip naar New York - 9.5

9.5

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Kopenhagen uitgeroepen als homovriendelijkste plek op aarde

Kopenhagen uitgeroepen als homovriendelijkste plek op aarde

Volgens de reisgids Lonely Planet is Kopenhagen de meest homovriendelijke plek ter wereld. De reisgids …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.