maandag , 23 oktober 2017
Home / Nieuws / Buitenland / Facebook biedt excuses aan voor het bannen van producent Queer As Folk
Facebook biedt excuses aan voor het bannen van producent Queer As Folk
© PDPics - pixabay.com

Facebook biedt excuses aan voor het bannen van producent Queer As Folk

In de post van Shores, die de aanleiding gaf voor de ban, uitte hij zijn blijdschap omtrent het feit dat het homohuwelijk op 21 mei in de staat Pennsylvania legaal verklaard werd.

In zijn post van woensdag schreef hij dat het een emotioneel moment voor hem was. Del, die als schrijver en producent bij de laatste drie seizoenen van de hitserie betrokken was, refereerde in zijn post aan een gesprek op zijn tijdlijn. “Vandaag merkte een fan op dat Debbie nu met Carl kan trouwen! Waarom? Omdat Carl haar in één van de afleveringen ten huwelijk vraagt en zij antwoordt: pas wanneer het homohuwelijk legaal is in Pennsylvania. Hoe geweldig! “Debbie and Carl can get married!” heb ik naar de schrijvers gestuurd.”

Lees ook – De eerste gay TV-serie ‘Queer as Folk’ (video)

Op dat bericht reageerde Michael Maclennan, een goede vriend van Del, met de opmerking dat niemand tijdens het maken van de serie had gedacht dat er in minder dan tien jaar tijd zoveel vooruitgang geboekt zou worden. In de bewuste post sluit Shores af met “De tranen stonden in mijn ogen. Het is een fantastisch moment in de geschiedenis! Love you all!”

Niet veel later ontving hij bericht dat hij 30 dagen van de site geweerd werd, met als reden dat hij de Facebook Community Standards niet gevolgd zou hebben.

Facebook - Dell Shores

Meg Sinclair zei namens Facebook tegen Global News dat de actie ‘een vergissing’  was en dat Facebook contact op zou nemen met Shores om hun excuses aan te bieden. Del Shores liet in een verklaring weten:

“De actie lag in lijn met die van de religieuze gekken die mijn pagina dagelijks belagen, in een poging me de mond te snoeren.”

De schorsing was fout! Het was anti-gay. De actie lag in lijn met die van de religieuze gekken die mijn pagina dagelijks belagen, in een poging me de mond te snoeren. Ik moest het risico nemen de pagina kwijt te raken, om aan het licht te kunnen brengen wat er gebeurd is.

Facebook moest twee dagen eerder ook al haar excuses aanbieden, nadat het een foto van twee kussende vrouwen had verwijderd van de website. Carlotta Trevisan, een 28-jarige heteroseksuele moeder die LGBT rechten steunt, kreeg het verzoek onderstaande foto te verwijderen. De foto zou in strijd zijn met de regels omtrent ‘nudity & pornography’.

Toen Trevisan weigerde, werd haar profiel met eenzelfde bericht als dat van Del Shores zonder pardon verwijderd. Het profiel is inmiddels hersteld.

Over dit incident zei een vertegenwoordiger nog: “In een poging om alle berichten die we ontvangen snel en efficiënt te verwerken, bekijkt ons team iedere week een grote hoeveelheid posts. Zoals je misschien kunt verwachten, maken we af en toe een vergissing waardoor er content geweerd wordt die we gewoon toe zouden moeten laten.”

Helaas voor Facebook blijkt het binnen een week opnieuw mis te zijn, al zijn wij het smoelenboek dankbaar voor alle publiciteit die homorechten hiermee krijgen!

 

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

18-jarige mishandeld na verdedigen homo vriend (video)

18-jarige mishandeld na verdedigen homo vriend (video)

De 18-jarige Amber uit Maasmechelen in Belgie is afgelopen weekend mishandeld door een groepje jongeren. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.