zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Exclusief / Exclusief – Als homo op vakantie, waar doe je dat?
Exclusief - Dit zijn de beste bestemmingen voor een gay vakantie
© Skeeze - Pixabay.com

Exclusief – Als homo op vakantie, waar doe je dat?

Waar ga je als homo op vakantie? Ben je op zoek naar een plek waar je mogelijk een leuke lover tegen het lijf kunt lopen? Of ben je juist op zoek naar een bestemming waar je met vlam hand in hand over straat kunt, zonder dat je daar vreemd op wordt aangekeken, of – erger – voor kunt worden opgepakt?

Het lijkt allemaal heel erg rechttoe, rechtaan, maar als het erop aankomt, kun je jezelf maar beter goed voorbereiden met betrekking tot de ideale vakantie voor jou want als homo op vakantie, waar doe je dat? Gekend zijn Sitges, Gran Canaria, Mykonos en, voor de vermogenden onder ons, Ibiza en/of de Florida Keys. De wat oudere gay, die misschien in de kast en in een sociaal verlangd huwelijk zit, wil zich nog wel eens laten verleiden tot het grenzeloze Filipijnse paradijs. Het is nu eenmaal zo, je kunt als homofiel niet ongestoord gaan en staan waar je maar wilt. De Olympische spelen in Sotsji hebben recent pijnlijk duidelijk gemaakt dat er niet overal op de wereld een geaccepteerde plaats is voor homofilie.

Over het algemeen adviseren wij je om Arabische landen, zoals Iran, Tunesië en  Jemen te vermijden. In het laatstgenoemde land is het zelfs zo dat je voor alleen al het ‘homo zijn’, zonder dat je hieromtrent de daad bij het woord voegt, gestraft kunt worden tot stokslagen en in het ergste geval zelfs de doodstraf. Dit zijn dus geen landen om als homo op vakantie te gaan. Azië is een continent apart, hier gelden vele verschillende regels en is de sociale cultuur amper te vergelijken met die van ons. In het openbaar is zelfs heteroseksuele affectie al snel strafbaar, maar achter gesloten deuren zijn de meest verregaande fetisjes algemeen geaccepteerd. Lekker op safari? Doe dat dan vooral niet met je future-husband in Nigeria .Daar kun je op verdenking van een homoseksuele, in geval van veroordeling, veertien jaar celstraf met zijn tweetjes tegemoet zien. Slechts een enkeling vindt het vervelend om samen met Wentworth Miller (beter bekend als Michael Scofiel uit Prison Break) te moeten douchen en de zeep te laten vallen. Ook ‘once you go black, you’ll never go back’  hebben we allemaal wel eens eerder voorbij horen komen, maar Nigeriaanse gevangenissen schijnen minder aangenaam tot de verbeelding te spreken.

Je kunt besluiten het risico te lopen om nagekeken te worden. In dat geval zijn veel plaatsen zonder al te veel consequenties geschikt als vakantie-oord. Zo kun je oogluikend prima terecht in heel Europa, buiten het Turkse deel van Cyprus en heb je in grote delen van Zuid-Amerika eveneens weinig te vrezen, zolang je maar niet teveel in de kijker loopt en geen extreem aanstootgevend gedrag vertoont. Dit laatste vinden wij van GayOkay overigens ook logisch, niemand zou extreem aanstootgevend gedrag moeten vertonen. We hebben het dan natuurlijk niet over openbaar zoenen, maar over semi-pornografische tafereeltjes in het openbaar.

Dit neemt niet weg dat je jezelf op vakantie het liefst net zo gemakkelijk en vertrouwd voelt als hier in ons eigen kikkerland, dus waar moet je dan vooral wél naartoe?! Naast Tel-aviv, Gran Canaria, Ibiza, Mykonos en ons eigen tolerante Nederland is een bezoekje aan Canada, Scandinavië, Spanje, Portugal, Brazilië zonder gevaar te overwegen. Ook Nieuw-Zeeland en het uiterste Zuidelijke puntje van Zuid-Afrika kun je probleemloos overwegen. Ben jij benieuwd of je beoogde reisbestemming wel of niet veilig is? Check het vooral op voorhand eventjes op de wereldkaart van ilga.org. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd waar we jou ongestoord in je natuurlijk leefomgeving, op vakantie, kunnen tegenkomen? Laat het ons weten!

Bron foto: designerpoint – Pixabay.com

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Exclusief - Top 10 van Coming-out video's op Youtube

Exclusief – Top 10 van Coming-out video’s op Youtube

Het afgelopen jaar deden steeds meer mensen het: Uit de kast komen via Youtube. Wij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.