zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Binnenland / Cafés in Centrum Amsterdam toch langer open tijdens Gay Pride
Cafés in Centrum Amsterdam toch langer open tijdens Gay Pride
© Pixabay.com

Cafés in Centrum Amsterdam toch langer open tijdens Gay Pride

Cafe eigenaren in Amsterdam Centrum kregen vorige maand te horen dat ze tijdens de jaarlijkse Gay Pride niet langer open mochten blijven.

Deze beslissing blijkt nu een fout te zijn van de gemeente en dus mogen de kroegen toch langer open blijven. Cafe eigenaren kregen vorige maand een brief van de gemeente met de aankondiging dat hun cafe in het kader van de overlast niet langer open mocht blijven.


Het afwijzen van ontheffingen op de openingstijden van horecazaken draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen hebben: het tegengaan van drukte en overlast door spontane feesten op straat. Die maatregel is dus overbodig, en beperkt horecaondernemers bovendien onnodig in hun bedrijfsvoering.’ aldus de gemeente.

Wel wordt door de gemeente extra gecontroleerd. Zo controleren ze of  café-eigenaren genoeg doen om lawaai en overlast rondom te voorkomen.

Om omwonenden tijdens de Pride te ontzien werd eerder door de gemeente al besloten de publieke feesten te verplaatsen, en de richting van de Canal Parade te wijzigen.

Bron: Parool.nl

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

Gespierde mannen op paarden, dat is de Horse and Hunk kalender. Met deze kalender wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.