maandag , 23 oktober 2017
Home / Nieuws / Buitenland / Angela Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homo’s te beschermen
Angela Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homo's te beschermen
© EvgeniT - Pixabay.com

Angela Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homo’s te beschermen

Bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een bezoek aan Rusland de president van dat land gevraagd om Tsjetsjeense homo’s te beschermen. Ook had ze het met Putin over de arrestatie van demonstranten die tegen de gruwelijke mishandelingen in Tsjetsjenië demonstreerde.

“We hebben negatieve berichten ontvangen over de manier waarop homo’s in Tsjetsjenië worden behandeld. Ik heb Putin gevraagd om zijn macht te gebruiken om deze homoseksuelen te beschermen” aldus Merkel. Putin die tijdens het gesprek met de pers naast Merkel stond reageerde niet op de uitspraken van Merkel.

Een Russische krant berichtte in begin dit jaar voor het eerst over de arrestaties van 100 homo’s en dat die in concentratiekampen werden vastgehouden. Één overlevende die uit zo een kamp ontsnapt is onthulde dat de politie de ouders van homoseksuelen opdraagt om hun kinderen te vermoorden.

Of Poetin gehoor geeft aan de smeekbede van Merkel is niet duidelijk. In Rusland heerst al lange tijd een taboe op homoseksualiteit.

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Rounderbum komt met 'bubble but' boxershorts - NSFW

Rounderbum komt met ‘bubble butt’ boxershorts – NSFW

Mooie ronde billen, ook wel Bubble Butt genoemd. Wil wil dat nou niet. Mocht je …

2 reacties

  1. Steve Stylistic Sollie

    Politiek smerig spel spelen heet dat. Los ervan moeten die wanpraktijken daar idd gaan stoppen. Echter als putin daarop reageerd gaat de westerse media over op radiostilte. Negeert hij het krijg hij alle zeik over zich heen…

  2. Rick van der Meijden

    Dat moet ie eerst zelf in Rusland doen! Ook daar zijn we vogelvrij verklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.