zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Binnenland / Russische douane legt beslag op homokunstwerk
russische-douane-legt-beslag-op-homokunstwerk
© Dewmir Demirov

Russische douane legt beslag op homokunstwerk

De douane in Rusland heeft afgelopen donderdag kunstwerken in beslag genomen die zouden aanzetten tot homoseksualiteit.

De kunstwerken waren bestemd voor een kunstexpositie in Haarlem. Vrijdag werden de kunstwerken alsnog vrijgegeven en doorgestuurd naar Nederland. De kunst van de Russische Dewmir Demirov wordt tentoongesteld tijdens de Roze Kunstlijn in Haarlem.

Volgens de kunstenaar is het pakket geopend door de Russische douane. Dewmir kreeg daarna een oproep om naar het douanekantoor te komen maar dat weigerde hij. In plaats daarvan beschreef hij de situatie op zijn Facebookpagina. Wethouder van Haarlem, Jur Botter, wil dat het college van Burgemeesters en Wethouders een brief schrijft aan de Russische ambassadeur in Nederland.

Bron: NU.nl

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Amerikaans schiet 14-jarige zoon dood omdat hij homo is

Amerikaan schiet 14-jarige zoon dood omdat hij homo is

Een Amerikaan heeft zijn zoon doodgeschoten omdat hij homoseksueel is. Zijn zoon was pas 14 …

2 reacties

  1. Jaap Talma

    Een pure dictatuur ! Als je anders denkt of doet, ben je een gevaar voor dat dictatoriale ventje daar.

  2. Richard VanderNiet

    Door die wet hebben homo’s geen leven meer daar. Potenrammers, vaak rechts-extremisten, worden niet eens vervolgd, de politie komt aanrijden en doet verder niets… Heb weleens een filmpje gezien dat twee mannen kusten in een auto. Toen kwamen er een stuk of 6 auto’s aan met mannen, deels gemaskerd, met knuppels, messen, etc… Ook al doe je een vechtsport dan ben je nog kansloos, alleen als je een topsprinter bent zou je nog hard het bos in kunnen rennen…. Je kunt daar niet openlijk mee gay zijn, dat moet in het geheim. Er zijn wel plaatsen waar ze er geen punt van maken, maar als er een keer wat gebeurt, dan geeft de politie niet thuis. De mensen worden dom gehouden, net als in 70% van de wereld, door regeringsleiders die heel rijk zijn met arme en zelfs hongerende bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.