zondag , 19 november 2017
Home / Nieuws / Binnenland / Twintig jaar Gay Pride: Beelden van de eerste Canal Parade (video)
Twintig jaar Gay Pride- Beelden van de eerste Canal Parade (video)
© rihaij - pixabay.com

Twintig jaar Gay Pride: Beelden van de eerste Canal Parade (video)

De Canal Parade wordt dit jaar voor de twintigste keer gehouden. De eerste Canal Parade  begon in 1996 met 45 deelnemers en 20.000 bezoekers. Dit jaar waren er 80 deelnemers en honderduizenden bezoekers.

Om de goede naam en faam van Amsterdam als homo-uitgaanscentrum hoog te houden werd in 1996 voor de eerste keer de Amsterdam Pride gehouden. Deze was bedacht en georganiseerd door Gay Business Amsterdam (GBA). Anders dan Gay Pride Parades elders in de wereld, was die in Amsterdam niet bedoeld als demonstratie of protest, maar puur als feest om de vrijheid en diversiteit te vieren. Het evenement heette om die reden ook “Amsterdam Pride”.

Ter onderscheiding van andere grote steden werd voor de Amsterdam Pride gekozen voor een parade van boten over de grachten, in plaats van de elders gebruikelijke optochten met versierde wagens. Het idee voor een gay-parade komt voor in het bidbook uit 1992, waarmee men de Gay Games van 1998 naar Amsterdam wilde halen. De GBA vond dat dit een parade door de grachten moest worden en voor de Amsterdam Pride werd het al twee jaar eerder ten uitvoer gebracht.

 

Bron: AT5.nl / Wikipedia

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

De Horse and Hunk-kalender 2018 is uit (video)

Gespierde mannen op paarden, dat is de Horse and Hunk kalender. Met deze kalender wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.