maandag , 23 oktober 2017
Home / Tips / Dating / Exclusief – Het perfecte lichaam, gewild én gehaat.
Exclusief - Het perfecte lichaam, gewild én gehaat.
© Pixabay.com

Exclusief – Het perfecte lichaam, gewild én gehaat.

Sportscholen barsten bijna uit hun voegen en er is een enorme run op superfood. Mensen, en gays in het bijzonder, lijken er alles aan te doen om het perfecte lichaam te krijgen. Tegelijkertijd lopen we door de sportschool en vergapen we ons aan de jongens met afgetrainde sixpacks, bolle bubblebutts, brede schouders en perfect in model gebrachte kapsels, die zelfs goed blijven zitten tijdens de moeilijkste oefeningen. Van dergelijke mensen die er bijna perfect uitzien, wordt vaak gedacht dat ze een fantastisch leven hebben. Als we eerlijk zijn, dan haten we ze. – Waarom hebben zij dat wél en lukt het mij niet? vragen velen van ons zichzelf af.

De afgunst komt duidelijk voort uit een stuk jaloezie, we zien in een ander wat we zelf graag zouden willen hebben, kunnen of zijn en balen ervan dat we bepaalde kenmerken zelf niet bezitten. Dit is misschien ook wel de reden dat de gayscene zo hard lijkt. Homo’s lijken van nature constant te beoordelen, in de eerste plaats op uiterlijk, maar ook op welvaart, sociale status en intelligentie. Zodra iemand niet aan onze standaard voldoet, wordt hij afgeschreven en als oninteressant bestempeld.

Andersom doen we hetzelfde, wanneer iemand juist mooier, slimmer, rijker is dan wij, of zich omgeeft met enorm veel leuke vrienden, dan houden we onszelf voor dat die jongen out of our league is. We voelen ons kennelijk snel geïntimideerd door hen, waarbij ze ons pijnlijk zelfbewust maken van de eigenschappen, vaardigheden en kwaliteiten die wij zelf niet bezitten. Het resultaat is dat we ze in de kroeg volledig afzeiken op een veilige afstand. Onze veilige cirkel vrienden, die binnen onze standaarden vallen en er net aan mee door kunnen, zijn het roerend met ons eens en we zullen de jongens in kwestie nooit écht leren kennen.

Waar het allemaal op neerkomt, is dat we het brandend verlangen delen om anders en bijzonder te zijn, om opgemerkt te worden en onszelf het gevoel te geven dat we ertoe doen. Zelfs op basis van hele basale dingen, kunnen we iemand totaal tot de grond toe afbranden of enorm tegen ze op kijken. Het lijkt een soort bizarre vorm van zelfbescherming, waarbij we een ander niet de kans geven uniek te zijn, zodat we onszelf bijzonder en dus de moeite waard voelen. Het zijn echter de jongens die zichzelf met al hun tekortkomingen en unieke eigenschappen volledig omarmen en accepteren, die écht gelukkig worden.

Het is hoog tijd dat we ophouden met oordelen. Wanneer je iemand goed zou kennen, dan weet je dat iedereen zijn eigen strijd levert in het leven. Niemand schijt bloemetjes en elk huisje heeft zijn kruisje. Misschien moet je jezelf eens voorstellen aan dat fenomenale lekker ding in de sportschool. Het zou zomaar kunnen dat het een goudeerlijke, lieve jongen is, die zich in de sport heeft gestort omdat hij vroeger gepest werd en zo zijn jeugdtrauma’s verwerkt. Zet je vooroordelen en angst om niet goed genoeg te zijn eens opzij, het zou je een stuk gelukkiger kunnen maker.

Breek eens uit je comfort zone en ga er voor één keer niet op voorhand van uit dat deze jongens jou nooit zullen zien staan, omdat je niet over een keiharde sixpack beschikt. De kans is namelijk aanwezig dat ze hunkeren naar iemand om mee te lachen, naar een soulmate die ze begrijpt en die hun keiharde inspanningen in de gym waardeert. Misschien is hij wel degene die terug kijkt vanuit de andere kant van de sportschool en jaloers is op jou, omdat je zo makkelijk contact lijkt te leggen. Misschien vraagt hij zich wel af waarom hij, ondanks zijn mooie lijf, niet door jou opgemerkt wordt. Stel je eens voor dat hij denkt; ‘dat is echt een leuke jongen, goedlachs, neemt het allemaal niet zo nauw, die heeft vast een fantastisch leven. Waarom hij wél en ik niet…?’.

Blijkt het in the end toch een jongen te zijn die juist wel oordeelt en jou dus al bij voorbaat heeft afgeschreven? Dan heb je niets verloren, maar mag je jezelf op de borst kloppen. In dat geval ben je namelijk inderdaad te goed voor hem, jij bent daar immers inmiddels mee gestopt. Misschien ziet hij op een dag nog wel in dat het enige dat hij te verliezen had, zijn oppervlakkigheid was.

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Exclusief - Top 10 van Coming-out video's op Youtube

Exclusief – Top 10 van Coming-out video’s op Youtube

Het afgelopen jaar deden steeds meer mensen het: Uit de kast komen via Youtube. Wij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.