maandag , 23 oktober 2017
Home / Tips / Film / TV / Filmtip – Documentaire ‘Bridegroom’
Filmtip – Documentaire ‘Bridegroom’
© Youtube Screenshot

Filmtip – Documentaire ‘Bridegroom’

De homo-documentaire ‘Bridegroom’ is al een hit sinds juni op de filmfestivals. Maar hij kreeg zijn grootste publiek gisteren, toen het bij ‘Oprah Winfrey’s’ tv-zender ‘OWN’ werd uitgezonden. De film vertelt het liefdesverhaal van Tom Bridegroom en Shane Bitney Crone, over wat er gebeurt als Tom Bridegroom overlijdt, na een ongelukkige val op 29-jarige leeftijd.

Het stel was zes jaar bij elkaar, had een eigen huis en een eigen zaak samen. Ook al deelden ze zoveel als stel met elkaar, toch werd Shane weggehouden door de homofobische familie van Tom Bridegroom, om op de begrafenis afscheid te nemen van zijn geliefde. Shane vertelt tijdens een interview met ‘GLAAD-Organisatie’ het volgende: “Ik hoop dat iedereen deze film gaat zien en het gaat waarderen.

“Tom en ik waren gewoon twee jongens die verliefd op elkaar werden, niets meer en niets minder. Het is geen film over wraak of om mensen medelijden te laten hebben met mij. Het is simpel een gewoon liefdesverhaal. Na het verlies van Bridegroom heb ik erg gestruggeld met mijzelf en met het vinden van redenen om te blijven leven. Niets van mijn dagelijkse activiteiten scheen er toe te doen”.

Shane ging met zijn verdriet anders om en maakte films over zijn leven met Bridegroom. Voornamelijk ook na de dood, wat het met hem deed. De video genaamd ‘It Could Happen To You’ was viraal op Youtube en kreeg de aandacht van tv-schrijver en producer Linda Bloodworth-Thomason. Linda wilde de video uitbreiden tot een volwaardig documentaire en dat resultaat is inmiddels te zien. Ook kreeg de film grote donaties van invloedrijke sterren van vandaag waaronder: Neil Patrick Harris en George en Brad Takei. De film werd pas succesvol gesteund op 19 juli 2012, toen 6500 mensen donaties gaven via Kickstarter.com voor de film Bridegroom. Het is daarmee ook de meest opgehaalde film dankzij donaties in de geschiedenis en kwam dit najaar uit.

3,4 miljoen mensen zagen deze video, een verhaal dat wel moest verteld worden. Bij de video kwamen 20 verschillende vertalingen bij als ondertiteling. Nu konden tv-kijkers het gisteren ook voor het eerst zien op tv. Shane zei hierover nog het volgende: “Ik heb er alle vertrouwen in dat mensen het zullen gaan waarderen. Ik denk dat het vele mensen zal inspireren, om hun leven eerlijk te gaan leiden en dat mensen zullen gaan vechten voor rechten van andere mensen, die als tweederangs burgers worden behandeld. Bedoel ‘liefde is liefde’ en ‘verlies is verlies’. Aan het einde van een dag zijn we uiteindelijk allemaal mensen, willen we gelukkig zijn en met dezelfde rechten als iedereen behandeld worden. Ik hoop de mensen die het nog gaan zien, dat mensen beseffen dat ik en Tom enorm verliefd op elkaar waren, maar omdat wij niet getrouwd waren behandelde de familie van Tom en de regering mij alsof ik zijn huisgenoot was, en zelfs minder dan dat.”

 

Hieronder de trailer van de Documentaire ‘Bridegroom’ :

Over Gayokay.nl

Gayokay is een website gemaakt dóór en vóór homoseksuelen. Wij houden je dagelijks op de hoogte van het laatste gaynieuws. Daarnaast staat onze website bordevol leuke tips, video's en reviews. Naast artikelen kun je ook je eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke jongens/mannen.

Bekijk ook

Hunk gaat naakt in Hongaarse ‘Big Brother’ – NSFW

Hunk gaat naakt in Hongaarse ‘Big Brother’ – NSFW

Als je denkt dat het er in Tempation Island heet aan toe gaat dan heb …

Één reactie

  1. Bas Rutgers

    Is te zien op Netflix. Zeer indrukwekkend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.